Show

På gång

Uppe På Vinden

Uppe på vinden kan allt hända.
Där står resväskor, gamla leksaker och böcker. Det hänger kläder och lianer från taket. Bäst av allt är att där får de tre syskonen härja fritt. Lekarna avlöser varandra i ett rasande tempo och en gammal krycka förvandlas till ett svärd och sedan snabbt till en mast. Plötsligt vill inte Kim vara med längre, leken delas upp i flera olika historier, men sakta men säkert hittar de tillbaka till varandra igen. 


Som ett vatten tar sig syskonen fram på vinden via olika karaktärer, luftakrobatik, objektmanipulation, dans och parakro. De bygger kojor och ballongdjur och skapar sitt eget fort långt bort från de vuxnas tråkiga vardag. Längd: 30 min

Spelplats: mycket flexibel

Medverkande: Maryam Al-hassan, Jan Ollén*, Elsa Näslund

Spelplan:

Motala 11-12-13 april 2022

Skapande Skola

Vill du ha mer cirkus i skolan? Ansök vi kulturrådet:

https://www.kulturradet.se/sok-bidrag/vara-bidrag/skapande-skola/ 


Barnkultur Öst utbudskatalog : https://www.barnkulturost.se/sv/305145/Krokodilen-runt-knuten/


Krokodilen runt Knuten

Massor av rep, en hel del trassel och knutar som binds samman med en saga. En barnvänlig cirkusföreställning om en krokodil som hänger i tårna. 

Poetiskt, galet och närgånget.

Elsa Näslund är cirkusartisten som är lite småtokig i rep och knutar, hon klättrar, knyter knopar och loopar, utför akrobatiska konster och det samtidigt som hon berättar en saga. Krokodilen runt Knuten är en lekfull och fantasirik föreställning som inspirerar till lek och eftertanke. Elsas sagoberättande är lika fängslande som hennes cirkuskonster.
Hon visar också hur otroligt mycket roliga saker en kan göra med något så enkelt som ett rep; fina rosetter, hoppa hopprep eller en egen repstege, ingenting är omöjligt!
Längd: 35 min

Det finns också en tillhörande workshop.

Luftakrobatik

Att ha underhållning högt över allas huvuden slår aldrig fel!

Vertikalrep, luftring eller tyg? Vi anpassar utefter era önskemål och förutsättningar.

Vi erbjuder en stämningshöjare för alla tillfällen.

Bröllop. företagsfester, utställningar och festivaler.

Oavsett tillställning har vi den perfekta underhållningen med garanterad wow-faktor!

Just nu jobbar Elsa på en ny föreställning. Arbetstiteln är Skogens sista andetag och handlar om naturens makter berättat med luftakrobatik och fysisk poesi. 

Foto: Fredrik Schlyter

ELDSHOW

"Svedd i kanten" heter den poppulära eldshowen på

10 minuter. Den är full av sprak, lågor och magi samtidigt som den är snäll mot både barn, djur och natur.


Vi kör också en del "Entré Mingel" för gästerna som köar på väg in till ditt evenemang.
Foto: Eva Lindblad 1001bild.se

RIGGKURS

Grunderna i säker riggning för luftakrobatik

I början av sommaren fick Elsa Näslund möjligheten att ta fram en kurs i riggning tack vare Hemväxa-stipendiet från Region Östergötland. Hon är utbildad luftakrobat med många års erfarenhet av riggning, både från högskolan, personlig erfarenhet och fristående kurser inom just artistisk riggning.


Elsa kommer att hålla i en en-dags-kurs där hon går igenom grunderna i riggning. Kursen passar bra för dig som är ny i branschen, för dig som aldrig riktigt fått grepp om det där med riggning eller för dig som bara är intresserad. Kursen innehåller både teoretiska och praktiska moment och som deltagare kommer du att lära dig hur och när du ska använda vilket material, vilka certifieringar du ska ha koll på och beräkna vilken kraft som du och ditt redskap utsätts för samt hur du skriver en rider!